Uratarina

Huipputekijäksi hioutuu tekemisen kautta

Ari-Pekka opiskeli ammattikoulussa aikoinaan auto- ja kuljetusalaa sekä lvi- ja kiinteistönhuoltoa. Kun koulutusta vastaavaa työtä ei löytynyt, hän hakeutui työvoimatoimiston kautta koneistajakurssilla. Nyt 23 vuotta myöhemmin Ari-Pekka on yksi Okun huippukoneistajista.

  • Alanvaihtaja 1999-2000 koneistajakurssin kautta
  • Arvostaa aikanaan saamaansa hyvää opastusta ja jatkaa perinteitä uusien tulokkaiden kanssa
  • Moderni teknologia ja automaatio innostavat
  • Työn merkityksellisyydellä on väliä – konkarillekin
  • ”Työ on jatkuvaa uuden oppimista, 20 vuotta ei samoilla tiedoilla pärjää”
  • Työn vastapainona parasta Outokummussa ovat luonto ja metsästys

Ari-Pekka muistaa, miten äärimmäisen tärkeätä oli saada apua ja neuvoja CNC-koneistajan uran alussa. Oli eri asia opiskella ja harjoitella koneiden käyttöä kuin ryhtyä ihan tositoimiin. Vaan ei aikaakaan, kun lastu lensi ja Ari-Pekka pääsi kiinni ohjelmoinnin tekoon.

”Vaikka minkä koulun penkiltä tulisi, ei ole heti valmis koneistuksen ammattilainen. Toiset ovat valmiimpia, toiset vaativat enemmän aikaa asioiden omaksumiseen. Ensivaikutelmakin voi pettää. Olen nähnyt, miten alun vaatimattomasta kaverista on hioutunut työssään huippuammattilainen.”

Ari-Pekka korostaa työyhteisön merkitystä ja sosiaalisen kanssakäymisen tärkeyttä. Uraansa aloittelevia kollegoita hän kannustaa rohkeasti kysymään. Tyhmiä kysymyksiä ei ole.

”Olen nähnyt, miten alun vaatimattomasta kaverista on hioutunut työssään huippuammattilainen”

”Työn ja vapaa-ajan välinen tasapaino on tärkeätä. Niin on myös työn merkityksellisyys. Itse koen kiinnostavana ja merkityksellisenä mm. puolustusteollisuuden lisääntyneet työt.”

Työ ja harrastus sopii mukavasti yhteen

Outokummussa ikänsä asunut Ari-Pekka on viimeisen päälle metsästäjä – ”harrastus on parantumaton sairaus, ei siitä voi toipua.”

”Kyyhkyjahti alkaa elokuussa. Siitä sitten vesilinnut, jänikset, hirvet. Työvuorot Okulla menevät sikäli mukavasti, että metsälle ehtii viikolla joko klo 14 päätyvän aamuvuoron jälkeen tai heti aamulla ennen klo 14 alkavaa iltavuoroa.

Ari-Pekan repertuaariin kuuluu kaikenlainen muu riista, paitsi karhut. Karhunmetsästys on hänen mielestään lupamäärin nähden kovin aikaa vievää ja erikoispaneutumista vaativaa.

Okun tuotannossa Ari-Pekka ei ole harrastuksensa kanssa ainut, tuotannosta löytyy monta muutakin innokasta eränkävijää. ”Myös niitä karhunkaatajia”, metsästysseura Törisevän Erä ry:n puheenjohtaja myhäilee.

Avoinna olevat työpaikat

Nyt haemme erityisesti

CNC-koneistaja

Lue lisää
Aina avoinna

Hyvän tyypin paikka

Lue lisää
Ura Okun Koneistuspalvelulla

Työharjoittelu tai oppisopimuspaikka

Lue lisää