Okun Koneistuspalvelu – hienomekaniikkaa ja tarkkuustyöstöä

Okun Koneistuspalvelu Oy (Oku) on hienomekaniikan ja tarkkuustyöstön erikoiskoneistamo. Perheyhtiö on perustettu vuonna 1978. Tuotantolaitoksemme sijaitsevat Itä-Suomessa Outokummussa.

Meillä on kykyä ja halua investoida asiakkaidemme tarpeen mukaisesti. Kahdessa tehtaassamme on lähes 60 työstökonetta. Hyödynnämme modernia automatisoitua teknologiaa.

Valmistamiamme tarkkuusosia käytetään esimerkiksi lentokoneissa, aseissa, röntgen- ja laboratoriolaitteissa, paperikoneissa, tarkkuustyökaluissa, satelliiteissa, kuidunvalmistuslaitteissa ja elintarviketeollisuudessa.

Yhtiö työllistää noin 40 ammattilaista. Liikevaihto on noin 6,2 miljoonaa euroa (2023). Suoraa vientiä meillä on yli kymmeneen maahan.

40
ammattilaista työllistävä yhtiö
6,2
milj. euron liikevaihto (v. 2023)
10
suoraa vientimaata (v.2023)

Kestävän kehityksen teknologiaa

Määrätietoinen tarkkuuteen, laatuun ja toimitusvarmuuteen panostaminen on rakentanut 45-vuotiaasta perheyhtiöstä kansainvälisen huippuosaajan. Oku on osa teknologiateollisuutta, joka on Suomen suurin vientiala. Olemme mukana rakentamassa kestävän kehityksen mukaisia tuotteita, palveluja ja käytäntöjä yrityksille, ihmisille, yhteiskunnalle ja ympäristölle.

”Meillä on aina ollut rohkeutta ottaa toimeksiantoja myös mukavuusalueen ulkopuolelta. Se on ollut hyvin kasvattavaa”

– Päivi Kettunen, toimitusjohtaja

Töihin Okun huipputiimiin!

Lue lisää

Okun arvot

Osaaminen ja rohkeus ovat Okun menestyksen perusta. Kiitos monipuolisten ja vaativien asiakkaidemme, palvelukokonaisuudestamme on hioutunut timantti.

  • Välitämme aidosti asiakkaista, henkilöstöstä ja ympäristöstä
  • Investoimme rohkeasti innovatiiviseen teknologiaan ja henkiseen pääomaan
  • Jatkuva kehittyminen ohjaa kaikkea toimintaamme
  • Sitoudumme ehdoitta vastuulliseen ja rehelliseen liiketoimintaan

Jatkuvan parantamisen vastuullisuutta

Vastuullisuus on menestyvän liiketoiminnan elinehto. Okulla vastuullisuusajattelu konkretisoituu arjen tekoina: huolehdimme talouden velvoitteistamme, tarjoamme työtä, pyrimme resurssiviisauteen ja minimoimme hukkaa. Panostamme työntekijöiden hyvinvointiin, työturvallisuuteen ja osaamisen kehittämiseen. Sukupuolten välinen tasa-arvo sekä monimuotoisuus ja inklusiivisuus ovat työyhteisömme vankka perusta. Vastuullisuuteen kuuluu sekin, että kehitämme johtamista ja viestintää.

Teemme aktiivista yhteistyötä oppilaitosten kanssa tarjoamalla mahdollisuuksia työelämässä oppimiseen, oppisopimuskoulutuksiin, opinnäytetöiden tekemiseen sekä kesätöihin. Vuosittain outokumpulaisen ysiluokkalaiset käyvät tutustumassa toimintaamme.

Talouden, terveyden, maailmanpolitiikan ja ympäristön muutokset ovat alati läsnä. Okulle asiakastoimialojen monipuolisuus on osa vastuullista riskienhallintaa.