Oku Akatemia

Työelämässä oppiminen ja oppisopimus

 • Työelämässä oppiminen
 • Oppisopimus
 • Alanvaihtajat
 • Nuoret opiskelijat
 • Aikuisopiskelijat

Okussa panostetaan työpaikkaohjaukseen

Okun Koneistuspalvelun molemmissa yksiköissä toimii koulutettuja työpaikkaohjaajia. He ovat avainhenkilöitä, kun alasta innostuneita henkilöitä luotsataan hienomekaniikan ja tarkkuustyöstön ammattilaisiksi. Oppilaitosyhteistyötä Okulla koordinoi tehdaspäällikkö Jarmo Hassinen. Kysytään häneltä, miten oppiminen ja arki Okussa rullaavat.

Millaisena alana näet kone- ja tuotantotekniikan?
”Kannustan opiskelemaan alaa! Työtä on tarjolla paljon – monipuolisia ja haasteellisia töitä. Okussa olemme erityisen kiinnostuneita tuotantotekniikan osaamisalan valinneista – esimerkiksi CNC-koneistajat ovat meille haluttuja ammattilaisia.”
Kuvaile työnne tavoitteita?
”Meidän tehtävämme on lähettää raketteja avaruuteen. Niin vastasi avaruushallinto Nasan siivooja, kun häneltä kysyttiin hänen työnsä tarkoituksesta. Okulaisten tavoitteena on auttaa maailmanluokan asiakkaita menestymään – aina sieltä kaivosten uumenista avaruuteen niin kotimaassa kuin maailmallakin.”
Miten noviisi pärjää Okussa?
”Meillä on loistava porukka, jossa osaamista, vertaistukea ja apua ei pihistellä. Joku on joskus nimittänyt osaamisen jakamista ja kartuttamista Oku Akatemiaksi. Aina uskaltaa kysyä ja aina saa myös apua. Meillä oppii paljon sellaista, mitä mikään koulu ei opeta. Vuosien varrella olen nähnyt, miten uraansa aloittavista työntekijöistä on hioutunut huippuammattilaisia.”
Oku viestii asenteen merkityksestä, miksi?
”Asenne, motivaatio ja kärsivällisyys vievät pitkälle. Vuosi on lyhyt aika matkalla huippuammattilaiseksi, kärsivällisyyttä tarvitaan. Laatu ja äärimmäinen tarkkuus eivät synny tuosta vain.”
Onko työ fyysisesti raskasta ja tuotannossa likaista?
”No eipä ole! Mielikuva mustanpuhuvista konepajoista ja rälläkän kipinöistä ei istu laisinkaan Okun tuotantoon. Mitä tulee työstettäviin tarkkuusosiin, niiden painohaarukka ulottuu 0,1 grammasta maksimissaan 10 kiloon. Fyysisen kuormituksenkin puolesta Okun työtehtävät sopivat yhtä lailla naisille kuin miehillekin.”

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria palkitsi tehdaspäällikkö Jarmo Hassisen vuoden työpaikkaohjaajana valtakunnallisella oppisopimusviikolla syksyllä 2022.

Tuumasta toimeen!

Toivomme kuulevamme sinusta pikimmiten! Ole hyvä ja lähetä meille täytettynä oheinen hakemuslomake.

Mikäli tarvitset lisätietoja/haluat heti lisätietoja Okun rekrytoinneista, ota yhteyttä Okun Koneistuspalvelun toimitusjohtajaan Päivi Kettuseen, puh. 050 563 0669 / paivi.kettunen@oku.fi.

Nimi(Pakollinen)
Hakemani työtehtävä
Pudota tiedostot tähän tai
Sallitut tiedostotyypit: pdf, Max. tiedoston koko: 25 MB.

  Haemme tällä hetkellä myös

  Aina avoinna

  HYVÄN TYYPIN PAIKKA

  Lue lisää