Okun Koneistuspalvelun nelivuotinen investointiohjelma saatiin onnistuneesti päätökseen keväällä 2020. Yhteensä 3,2 miljoonan euron investoinneilla vahvistetaan Okun laaduntuottokykyä sekä toimitusvarmuutta. Jaksolla 2017-2018 Oku investoi työstökoneisiin 1,5 miljoonaa euroa. Tuotannon modernisointia ja automatisointia jatkettiin 1,7 miljoonalla eurolla vuosina 2019-2020.

Toisella investointijaksolla tuotantokyky vahvistui neljällä työstökoneella: 2-karaisella moniakselisella CNC-sorvilla sekä kahdella moniakselisella pienosien miehittämättömään sarjatuotantoon soveltuvalla pitkäsorvausautomaatilla. Investointiohjelman viimeisessä vaiheessa tuotantoa viimeisteltiin portaalirobottisolulla varustetulla 5-akselisella sorvauskeskuksella.

Käyttöönotetut uudet koneet ovat pitkälle automatisoituja ja edustavat markkinoiden uusinta työstöteknologiaa. Koneiden tehokkuus ja laaduntuottokyky mahdollistavat erittäin vaativien tuotteiden valmistuksen kustannustehokkaasti ja mittatarkasti.

Myös Okulle kulunut vuosi on koronan vuoksi ollut monella tapaa poikkeuksellinen. Okun toimitusjohtajan Päivi Kettusen mukaan globaalin pandemian vaikutukset ovat alleviivanneet yhtiön pitkän tähtäimen strategiaa. Investointeja toteutetaan ja työtä tehdään asiakaslähtöisesti ja tulevaisuutta rakentaen, ei hetkellisten suhdannevaihtelujen mukaan.

– Kapasiteettimme on vahvistunut merkittävästi uusien huipputeknologiaa edustavien koneiden käyttöönoton myötä. Nyt loppuunviedyllä investointiohjelmalla varmistetaan, että olemme valmiita kasvavaan kysyntään. Markkinoilla on orastavia merkkejä siitä, että talous voi lähteä kasvuun hyvinkin nopeasti.

Suomalaiselle hienomekaniikan sopimusvalmistajalle korona on jo nyt avannut myös uusia mahdollisuuksia; työ uusien asiakastoimialojen aktivoimisessa on tuottanut tulosta.

– Tilanteessa vahvuutemme ovat olleet laatu, toimitusaika ja -varmuus. Olemme pystyneet turvaamaan hyvin myös materiaalien ja komponenttien saatavuuden, Kettunen viestittää.

Ajankohtaista

Oku mukana Alihankinta 2023-messuilla

Lue lisää
Blogi

Onko se meteoriitti?

Lue lisää