OKUN KONEISTUSPALVELU OY:N RIPEÄ REAKTIO ASIAKKAIDEN TARPEISIIN: YHTEENSÄ 2,6 MILJOONAN EURON INVESTOINNIT LAADUNTUOTTOKYKYYN JA KAPASITEETIN KASVATTAMISEEN

Investointipaketin ensimmäinen pitkäsorvausautomaatti jo tuotannossa, automaation rooli vahvistuu Okun molemmissa tuotantoyksiköissä, pääosa uudesta konekannasta tuotannossa alkuvuodesta 2023

Kaksi uutta pitkäsorvausautomaattia, tarkkuussorvi portaalipanostajalla, kaksi tuotantosahaa, 5-akselinen koneistuskeskus sekä 5-akselinen monitoimisorvi. Siinä kiteytettynä Okun Koneistuspalvelun yhteensä 2,6 miljoonan euron investointipaketti. Reilun vuoden mittaisen investointiohjelman draiverina on Okun asiakastoimialojen vahva tuotekehitys.

– Nopeasti muuttuvassa maailmassa reagointikyvykkyys on yksi meidän valteistamme. On kyettävä uudistumaan, huolehtimaan kapasiteetin riittävyydestä, kilpailukyvystä ja laadusta. Laatu on asiakkaillemme kuten myös meille yksi tärkeimmistä strategisista kilpailutekijöistä, Okun Koneistuspalvelun toimitusjohtaja Päivi Kettunen linjaa.

Investointien myötä automaation rooli vahvistuu sekä Sätöksentien että Joensuunkadun tuotantoyksiköissä. Investointiohjelman jälkeen Okulla on yli 60 työstökoneen konekanta.

Mittava investointiputki

Okun Koneistuspalvelun strategia on suhdanteesta toiseen ollut vankkumaton; investointeja toteutetaan asiakaslähtöisesti, ei hetkellisten suhdannevaihtelujen mukaan. Edellinen, noin 1,7 miljoonan euron automatisointiprojekti ajoittui vuosille 2019–2020. Sitä edelsi noin 1,5 miljoonan euron työstökoneinvestointi jaksolla 2017–2018.

– Tiiviillä aikajaksolla toteutetut investoinnit ovat Okun kokoluokassa toki huomattavia. Ne ovat myös välttämättömiä; lisäarvon tuottaminen asiakkaille ohjaa työtämme, Päivi Kettunen toteaa.

”Kirsikka kakun päällä”

Okun valmistamia tarkkuusosia käytetään muun muassa lentokoneissa, aseissa, röntgen- ja laboratoriolaitteissa, paperikoneissa, tarkkuustyökaluissa, satelliiteissa, kuidunvalmistuslaitteissa sekä elintarviketeollisuudessa. Asiakastoimialoja yhdistää tarkkuusvaade, eroavaisuuksiakin vaatimuksissa on.

– Erilaisuus avartaa osaamisnäkökulmia ja opettaa uutta teknologioista. Monipuolinen osaamispääoma sorvautuu asiakkaidemme eduksi, Kettunen kiteyttää synergiahyödyn.

– Maailmanpolitiikan jännitteet vaikuttavat valtavan moniin asioihin raaka-aineista logistiikkaan ja energiaan, toimitusajoista huoltovarmuuteen. Vaikuttaakin siltä, että yrityksiä puhuttelevat nyt lähempänä toimivat yhteistyökumppanit. Meidän viestimme kumppanuuksia pohtiville on kirkas – avoimesti vain lähestymään Okua toimialasta riippumatta, kun tarkkuustyöstöstä tai hienomekaniikasta on kyse.

Tuoreesta investointipaketista Kettunen nostaa esimerkiksi 5-akselisen Mazakin VARIAXIS i-300 AWC -koneistuskeskuksen, jota Okussa luonnehditaan kirsikaksi kakun päällä. 32-palettisen koneistuskeskuksen käyttöönotto tapahtuu ensi vuoden helmi–maaliskuussa.

– Mazakin koneistuskeskus on esimerkki pitkälle automatisoidusta huippukoneesta, joka tulee palvelemaan asiakkaitamme monilla toimialoilla.

Lisätiedot:

Okun Koneistuspalvelu Oy

Jarmo Eklund
myyntijohtaja
050 196 710
jarmo.eklund@oku.fi

 

Okun Koneistuspalvelu Oy on hienomekaniikan ja tarkkuustyöstön erikoiskoneistamo. Okun valmistamia tarkkuusosia hyödynnetään kaivosten uumenista avaruuteen sekä kotimaassa että maailmalla. Yhtiön tehtaat sijaitsevat Outokummussa Pohjois-Karjalassa. Oku työllistää 42 henkilöä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2022 tulee olemaan noin 5 miljoonaa euroa. www.oku.fi

Ajankohtaista

Oku mukana Alihankinta 2023-messuilla

Lue lisää
Blogi

Onko se meteoriitti?

Lue lisää