Rocla asettaa materiaalinkäsittelyn askelmerkit

Rocla-, CAT®- ja Mitsubishi-brändeillä valmistetuilla trukeilla tehdään tulosta logistiikkakeskuksissa, varastoissa, tuotantolaitoksissa ja kauppakeskuksissa. Viime tilikaudella maailmalle kurvasi noin 11 000 trukkia. Tuotannosta noin 95 prosenttia menee vientiin.

Rocla valmistaa sähköisiä varasto- ja vastapainotrukkeja sekä automaattitrukkijärjestelmiä ja tuottaa niihin liittyviä elinkaaripalveluja. Tiukasti kilpailussa trukkibisneksessä Roclan innovatiivisuus on jo käsite. Tuotekehitys ja kokoonpanotehdas sijaitsevat Järvenpäässä.

– Tekniikka menee koko ajan eteenpäin – kilpailukykyä, tehokkuutta ja ergonomiaa voidaan jatkuvasti parantaa. Tuomme vuosittain markkinoille uusia tuotteita, Roclan hankintapäällikkö Jarmo Seppänen kertoo.

Eturivin etenijä on innovatiivisuudestaan moneen kertaa myös palkittu. Tuoreimmat meriitit ovat Best Innovation Award -palkinto vastapainotrukin 360°-ohjauksesta sekä Red Dot Design Award -muotoilupalkinto älytekniikalla varustetulle vastapainotrukille. Red Dot -palkinnon Rocla nappasi jo kuudetta kertaa.

Teknisen osaamisen ohella juuri Roclan muotoilu, ergonomia ja käyttäjälähtöinen ajattelu innostivat japanilaista Mitsubishiä, joka osti Roclan vuonna 2008.

– Globaali taustaorganisaatio on Roclalle vahvuus, joka konkretisoituu muun muassa tuotekehityksessä, laajana myyntiverkostona ja hankintayhteistyönä, toteaa 37 vuotta Roclassa työskennellyt Seppänen.

”Oku on pystynyt kasvamaan ja kehittymään perinteisestä konepajasta merkittäväksi erikoiskoneistamoksi”

Pumppukärryistä älyyn

Markkinoiden imu on viime vuodet ollut vahva. Rocla on kyennyt ennakoimaan myös globaalin ilmastohaasteen. Juuri nyt automatisoidut ja sähkökäyttöiset trukit kasvattavat suosiotaan. Viimeisen vuoden aikana Järvenpäähän on palkattu lähes sata uutta työntekijää. Kaikkiaan Roclassa työskentelee nyt reilut 500 ihmistä.

Rocla on materiaalinkäsittelyn ratkaisujen edelläkävijä. Piikkipaikalla pysyminen edellyttää myös sitä, että strategisesti tärkeällä toimittajaverkostolla on kykyä kehittyä päämiehensä vauhdissa.

Okun Koneistuspalvelu on Roclan pitkäaikainen sopimusvalmistaja, joka huolehtii trukkeihin tarvittavien akselien, rullien ja monien muiden osien valmistuksesta ja kotiinkutsutoimituksista. Hankintapäällikkö Seppänen antaa täyden tunnustuksen Okulle, joka on pystynyt kasvamaan ja kehittymään perinteisestä konepajasta merkittäväksi erikoiskoneistamoksi.

– Kun aloittelimme yhteistyötä Okun Koneistuspalvelun kanssa 1980-luvun puolivälissä, Rocla valmisti vielä pumppukärryjä sähkötrukkien lisäksi. Niistä ajoista on kuljettu pitkä matka tämän ajan automaattisiin ja miehittämättömiin älytrukkeihin.

– Okun laatuun voi luottaa ja toimitusvarmuus on kiitettävällä tasolla. Panemme paljon painoa myös sille, että arvopohjat yhteistyökumppaniemme kanssa kohtaavat.

 

Roclan nimi muuttui 1.4.2020, nimi on nyt Mitsubishi Logisnext Europe Oy

Ajankohtaista

Oku mukana Alihankinta 2023-messuilla

Lue lisää
Blogi

Onko se meteoriitti?

Lue lisää