Okun Koneistuspalvelu ja koronaviruspandemia

Koronavirus COVID-19 on levinnyt maailmanlaajuiseksi pandemiaksi. Viruksen inhimilliset ja taloudelliset vaikutukset ovat valtavat, ja globaali tilannekuva muuttuu hyvinkin nopeasti.

Okun tuotanto jatkuu vakaana

Okun tuotantoon koronavirus ei toistaiseksi ole aiheutunut katkoksia. Teemme kaikkemme huolehtiaksemme asiakkaidemme tilauksista ja toimitusvarmuudestamme. Mikäli komponenttien tai materiaalien osalta ilmenee saatavuusongelmia, tiedotamme tilanteesta asiakaskohtaisesti.

Investointien käyttöönotto edennyt suunnitellusti

Oku tiedotti viime vuoden lopulla uusista kone- ja automaatioinvestoinneista. Investointien käyttöönotto on edennyt suunnitelmien mukaisesti; tuotannossa ovat jo 2-karainen moniakselinen CNC-sorvi Mazak Hyper Quadrex 150MSY, 5-akselinen Tsugami CNC-pitkäsorvausautomaatti HS38M-5AX. Portaalirobottisolulla varustetun 5-akselisen Mazak Integrex i-200 ST -sorvauskeskuksen asennustoimet ovat parhaillaan käynnissä.

Uusinvestointien lisäksi otimme helmikuussa käyttöön myös vähän käytetyn Tsugami BO38TE -pitkäsorvausautomaatin, jossa on kaikkiaan 11 ohjelmoitavaa akselia.

Kaikki edellä mainitut koneet soveltuvat myös miehittämättömään tuotantoon.

Ajankohtaista messutapahtumista

Okun Koneistuspalvelun kevään messukalenterissa olleet Hannoverin teollisuusmessut sekä ilmailu- ja avaruusteknologian ILA-messut Berliinissä on pandemian vuoksi peruttu. Vuoden 2020 messukalenterissa ovat edelleen Tampereen Alihankintamessut 22.-24.9. sekä ELMIA Subcontractor -alihankintamessut Ruotsin Jönköpingissä 10.-13.11.

Huomio riskienhallintaan

Oku tekee omalta osaltaan kaiken voitavansa hillitäkseen viruksen leviämistä ja huolehtiakseen sekä henkilöstä, asiakkaista ja yhteistyökumppaneista. Seuraamme tarkasti viranomaistiedotteita ja ohjeistuksia ja pyrimme ennakointiin niin työturvallisuudessa, yritysturvallisuudessa kuin riskien hallinnassakin.

Hygieniatasoa nostettu

Okussa kiinnitetään kaikissa tilanteissa erityistä huomiota tilojen siisteyteen. Koronaviruksen vuoksi olemme edelleen nostaneet hygieniatasoamme.

Henkilöstömme turvaamiseksi, toimitusvarmuutemme suojaamiseksi ja viruksen leviämisen hillitsemiseksi Oku ei toistaiseksi ota lainkaan vastaan vierailijoita. Toiminnan kannalta välttämättömät huollot sovitaan tapauskohtaisesti.Ulkoisten kontaktien minimointi

Torjuntatoimet ovat yhteinen etu

Koronaviruksen torjuntatoimet suojaavat työntekijöitämme, asiakkaitamme sekä yhteistyökumppaneitamme. Torjuntatoimien tavoite on myös suojata yhteiskunnan elintärkeitä toimintoja. Oku suhtautuu vastuullisesti ja huolellisesti viruksen torjuntaan.

 

Lisätiedot:

Päivi Kettunen
toimitusjohtaja
050 563 0669
paivi.kettunen@oku.fi

Jarmo Eklund
myyntijohtaja
0500 196 710
jarmo.eklund@oku.fi

Blogi

Onko se meteoriitti?

Lue lisää
Mediatiedote

OKU JATKAA MERKITTÄVIÄ TEKNOLOGIAINVESTOINTEJAAN 2022-2023

Lue lisää