Automaatioinvestoinnit vahvistavat Okun Koneistuspalvelun asemaa tilanteessa, jossa toimitusvarmuuden merkitys korostuu ja markkinoita jaetaan uudelleen

Asiakastoimialojen laajuus ja mittavan investointiohjelman nappiin osunut aikataulutus näyttivät vahvuutensa, kun Okun Koneistuspalvelu navigoi pandemiasumun läpi kohti kirkastuvia markkinoita. COVID on saanut monet yritykset paneutumaan toimitusketjujen riskinhallintaan. Toimitusketju halutaan lähemmäksi ja tunnistettavammaksi, Okun toimitusjohtaja Päivi Kettunen arvioi. Teknologiateollisuuden toipuminen näkyy vahvasti Okun tilauskannassa.

Koronapandemia näytti, miten haavoittuvia pitkät, kaukomaiden alihankintaan pohjaavat toimitusketjut voivat olla. Toimitusongelmien vuoksi jopa kokonaisia tuotantolaitoksia on jouduttu sulkemaan. Tuta on saatu myös konttipulasta ja siitä, miten paljon vahinkoa voikaan aiheutua, kun jättimäinen rahtilaiva juuttuu Suezin kanavaan.

Tilannekuva on ollut monelle hälyttävä; riskejä on ollut pakko arvioida uudelleen. Okulle turbulenssi näyttäytyy kasvun mahdollisuutena – läheisen toimitusketjun arvostus on selkeästi noussut, Okun Koneistuspalvelun toimitusjohtaja Päivi Kettunen kertoo.

Automaatiota oikeaan aikaan

Teknologiateollisuus viestitti elokuun alussa, että toimiala on toipunut koronakuopasta lopulta hyvin. Tilauskannassa ollaan kirimässä jo koronaa edeltävälle tasolle. Suomen pankin talouden kesäkuisessa ennusteessa sävy oli vieläkin optimistisempi: ”talous ampaisee vauhtiin, kun pandemia hellittää”.

Rauhallisemmin tai vikkelämmin, Okussa ollaan asiakkaita varten valmiina! Viime vuoden keväällä päätökseen saatu yhteensä noin 3,2 miljoonan euron nelivuotinen investointiohjelma osui näin jälkikäteenkin ajatellen oivalliseen kohtaan. Automaatio konkretisoituu laatuna, toimitusvarmuutena ja kilpailukykynä. Meillä on hyvät valmiudet tarttua entistäkin vaativampiin toimeksiantoihin.

Päivi Kettusen mukaan koronavuosi osoitti myös sen, kuinka tärkeätä asiakastoimialojen laajuus on.

Kaikki toimialat eivät nytkään sukeltaneet samaan aikaan, jos sukelsivat ollenkaan. Ja olipa suhdanne mikä tahansa, lääke-, elintarvike- ja energiatoimialoja tarvitaan aina.

Alihankintamessut – nyt!

Okulle yksi koronapandemian negatiivisista vaikutuksista on ollut monien tärkeiden messujen peruuntuminen. Vuotuiset messut kotimaassa ja maailmalla ovat tärkeä asiakkaiden kohtaamispaikka. Tampereen Alihankintamessujen toteutuminen syyskuussa onkin odotettu uutinen.

Asiakkaan liiketoiminnan tunteminen on kaiken a ja o. Hoidamme asiakkuuksia pieteetillä, monien kanssa olemme osa heidän tuotekehitystiimiään. Yhteistyö ja syvällinen ymmärrys syntyy ihmisten välille, siksi henkilökohtaiset kohtaamiset ovat tärkeä osa asiakassuhdetta.

Tampereen Alihankintamessut järjestetään 21.-23. syyskuuta. Okun Koneistuspalvelun osastonumero A 216.

Okun Koneistuspalvelu Oy

Päivi Kettunen
toimitusjohtaja
050 5630 669
paivi.kettunen@oku.fi

Okun Koneistuspalvelu Oy on hienomekaniikan ja tarkkuustyöstön erikoiskoneistamo. Oku valmistamia tarkkuusosia käytetään lentokoneissa, aseissa, röntgen- ja laboratoriolaitteissa, paperikoneissa, tarkkuustyökaluissa, satelliiteissa, kuidunvalmistuslaitteissa ja elintarviketeollisuudessa sekä kotimaassa että maailmalla. Yhtiön tehtaat sijaitsevat Outokummussa Pohjois-Karjalassa. Vuoden 2020 lopulla Oku työllistä 36 henkilöä. Yhtiön liikevaihto oli noin 3,7 miljoonaa euroa. www.oku.fi

Ajankohtaista

Oku mukana Alihankinta 2024-messuilla

Lue lisää
Blogi

Onko se meteoriitti?

Lue lisää